“Microfailure network” Facultatea de Arte

Pe data de 17. 05. 2011 a avut loc la Oradea, în cadrul celei de a XV-a ediții a Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, a II ediție a manifestării artistice internaționale Video Art Event al cărei tematică a fost formulată prin titlul “Microfailure network”. Expoziția a fost organizată în galeria de la Moara Răsăritului  de Catedra de Arte Plastice a Facultății de Arte Vizuale din Oradea în colaborare cu fundația culturala milaneză VisualContainer. Conceptul expoziției lansat de către curatorul Diana Gabriela Gavrilaș pivota în jurul ideii de eroare cu toate implicațiile sau conotațiile ei, pozitive ori negative.

 

În cadrul acestei expoziții am participat cu lucrarea video intitulată “Arborare”. Neâncrederea fața de o dimensiune politică ce aparține cu precădere unei realități românești dar care, prin extrapolare, face parte dintr-un proiect ce transcende granițele locale constituie ideea de baza a filmului. Evidentierea eșecului unui astfel de proiect este văzută ca o portiță de deschidere ce cochetează cu o zonă estetică în care subiectul se dizolvă prin învăluiri și dezvăluiri succesive cu scopul de a ajunge în final într-un stadiu, apolitic, abstract si non narativ. Filmul arborează în acest sens atât o critică adusa unei realități contingente cât și o încercare de eliberare din chingile subiectului însuși, ambele având o nota ironică.

 

Artistii din acest eveniment

“Microfailure network” Facultatea de Arte

“Microfailure network” Facultatea de Arte

Pe data de 17. 05. 2011 a avut loc la Oradea, în cadrul celei de a XV-a ediții a Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, a II ediție a manifestării artistice internaționale Video Art Event al ...
Citeste mai mult »

Comentarii

social network